Kunst, cultuur en media

Europese subsidie ICT-oplossingen voor maatschappelijke sectoren als zorg, water en cultuur

Januari 2010 opent de vierde call van het ‘CIP-ICT Policy Support Programme’. In de vierde subsidieronde investeert de Europese Unie 107 miljoen euro in ICT-oplossingen voor maatschappelijke sectoren als zorg, water en cultuur.

Het programma financiert demonstratieprojecten en thematische netwerken waarin Europees wordt samengewerkt.

De volgende onderwerpen komt aan bod:

  1. ICT for a low carbon economy and smart mobility: ICT voor efficiënt gebruik van energie en water in de sociale woningbouw, en voor de ontwikkeling van energiezuinige transportmiddelen. Implementatie eCall.
  2. Digital libraries: Verbetering van de online toegankelijkheid van Europa’s cultureel erfgoed, vooral verbetering en uitbreiding van Europeana. Ook open-access van wetenschappelijke publicaties valt hieronder.
  3. ICT for health and inclusion: Samenwerking tussen de lidstaten bevorderen op het gebied van elektronische diensten voor de gezondheidszorg. e-Accessibility, verbetering van de toegankelijkheid van ICT.
  4. Open Innovation in Smart cities: Gebruikersvriendelijke, open platforms voor internetdiensten in steden.
  5. ICT for improved public services for citizens: Initiatieven voor de realisatie van de Service Directive en het eJustice Action Plan. Universal electronic ID.
  6. The Multilingual Web: Oplossingen voor taalbarrières op het web.