Maatschappij en samenleving

Fondsen op Naam voor sociaal maatschappelijke initiatieven en welzijn

Fondsen op naam ontstaan op initiatief van betrokken mensen die willen investeren in bijvoorbeeld sociale projecten en welzijn. Zij brengen daarvoor een deel van hun vermogen onder bij een regulier fonds. Het fonds is vervolgens verantwoordelijk voor o.a. de uitvoering en afhandeling van de subsidieaanvragen. Voor nu focussen we ons op zorg en welzijn, maar er zijn ook honderden fondsen op naam voor bijvoorbeeld culuur.

Oranjefonds

Het Oranje Fonds selecteert goede initiatieven binnen de doelstelling en verzorgt alle bijdragen. Onderstaand een overzicht van de Fondsen op Naam van het Oranje Fonds.

Hoe werkt het?

Een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds is in beginsel bedoeld voor onbepaalde tijd en wordt door het Oranje Fonds apart beheerd en geadministreerd. Het Oranje Fonds selecteert goede initiatieven binnen de doelstelling en verzorgt alle bijdragen. Die doen we doorgaans uit de renteopbrengst van het Fonds op Naam. De hoofdsom blijft zo in tact. De precieze regels en werkwijze van een Fonds op Naam worden in overleg met de schenker vastgesteld. In elk geval kan de schenker rekenen op onze transparante en professionele werkwijze!

De naam

De naam van het Fonds op Naam is soms praktisch, zoals Het Vakantiefonds maar kan ook de naam van (een dierbare van) de initiatiefnemer dragen, zoals Het Tom Sebastiaan Gans Fonds.

Bestedingen

Sociale initiatieven kunnen doorgaans geen beroep doen op een bijdrage uit een specifiek Fonds op Naam. Het Oranje Fonds beslist zelf of een aanvraag gehonoreerd wordt uit het eigen budget, uit dat van een Fonds op Naam, of uit een combinatie.

Meer informatie

Alle regelingen van het Oranjefonds

 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden