Kunst, cultuur en media

Geen sponsoring televisieprogramma's meer door ministeries

De Minister van Buitenlandse Zaken, de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en de Staatssecretaris voor Europese Zaken verstrekken geen financiële bijdrage met het oog op de vervaardiging, verwerving of uitzending van omroepprogramma’s bestemd voor uitzending in Nederland of gericht op Nederlandstaligen in het buitenland.

Een en ander valt te lezen in de beleidsregel met het oog op het onthouden van financiële bijdragen aan de vervaardiging, verwerving of uitzending van omroepprogramma’s, zoals vandaag opgenomen in de Staatscourant. In 2008 is er al vanuit Algemene Zaken een beleidsregel beëindiging verstrekking financiële bijdragen aan coproducties en andere omroepprogramma’s gekomen.

Met het intrekken van de Aanwijzingen inzake coproducties en andere omroepprogramma’s (Stcrt. 21 juli 2008, nr. 138) beoogt het kabinet dat Ministeries en zelfstandige bestuursorganen die tot de Rijksoverheid worden gerekend, voortaan geen financiële bijdragen meer verstrekken aan coproducties en andere omroepprogramma’s.

De AZ-Beleidsregel beëindiging verstrekking financiële bijdragen aan coproducties en andere omroepprogramma’s, die is gebaseerd op deze intrekking en de daarbij behorende toelichting, maakt deze doelstelling expliciet voor het Ministerie van Algemene Zaken.

Meer informatie

Dossiers over sponsoring