Zorg en welzijn

Inspraak subsidieverordening welzijn stadsdeel Zeeburg Amsterdam

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg heeft het concept voor een nieuwe subsidieverordening welzijn stadsdeel Zeeburg vrijgegeven voor inspraak. De inspraaktermijn loopt van 21 maart tot en met 26 april. De nieuwe subsidieverordening is van toepassing op de door het stadsdeel uitgegeven welzijnssubsidies, zoals jeugd, maatschappelijke ontplooiing, kunst en cultuur. De overige subsidies die het stadsdeel uitgeeft, vallen er niet onder.

Subsidieverordening

De verordening maakt deel uit van het project Vraag & Aanbod. Het doel van dit project is de verzakelijking van de relatie met welzijnsorganisaties in het stadsdeel.

Afspraken

In de nieuwe subsidieverordening zijn afspraken opgenomen over:

  • de wijze van contracteren;
  • de wijze waarop organisaties verantwoording afleggen over de besteding van middelen;
  • de wijze waarop het stadsdeel dat controleert.

Ter inzage

De subsidieverordening is tijdens de inspraakperiode online in te zien in pdf-formaat. Het ligt ook ter inzage in het Publiekscentrum van het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5.

Schriftelijke reacties

In de inspraakperiode kan eenieder een schriftelijke reactie indienen.
De reactie kan worden gericht aan:
Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg
t.a.v. mevrouw M. Werner
Postbus 380
1000 AJ Amsterdam

Vervolgprocedure

Na verwerking van de inspraakreacties wordt de subsidieverordening behandeld in de raadscommissie Publiek op 20 juni. Vervolgens zal de stadsdeelraad de nieuwe verordening naar verwachting vaststellen in de vergadering van 28 juni. De nieuwe subsidieverordening welzijn gaat dan op 1 juli in.