Onderzoek en ontwikkeling

Inzendingen voor de EFIC-Grunenthal Grant 2008

Inzendingen voor de EFIC-Grünenthal Grant 2008 kunnen tot 31 mei ingediend worden. Deze jaarlijkse subsidie van 100.000 Euro wordt toegekend in samenwerking met de European Federation of Chapters of the International Association for the Study of Pain (EFIC) en het farmaceutisch bedrijf Grünenthal GmbH.

Doelstelling subsidie

Het doel van de subsidie is het steunen van jonge wetenschappers in de uitvoering van innovatieve en klinisch baanbrekende pijnonderzoeksprojecten in elk land dat binnen de EFIC een IASP afdeling heeft.

Subsidies voor onderzoeken worden verleend voor projecten met betrekking tot klinisch en menselijk experimenteel pijnonderzoek. Voorstellen voor onderzoeken op dieren, computersimulaties enz. zullen niet behandeld worden.

Geïnteresseerde jonge wetenschappers kunnen online hun aanvraag indienen. Het toekennen van een subsidie is een autonome beslissing van het EFIC onderzoekscomité, bestaande uit internationaal bekende specialisten op het gebied van pijnwetenschap en pijnbestrijding. De winnaars zullen in de zomer bekendgemaakt worden.

Over EFIC

De European Federation of IASP(R) chapters (EFIC), is een multidisciplinaire professionele organisatie op het gebied van pijnwetenschap en geneeskunde, bestaande uit de 30 Europese afdelingen van IASP(R) (International Association for the Study of Pain). Opgericht in 1993 door Prof. Ulf Lindblom, vertegenwoordigen de 30 kiesgerechtigde EFIC afdelingen 33 landen en bijna 18.000 wetenschappers, artsen, verpleegsters, fysiotherapeuten, psychologen en andere gezondheidszorgdeskundigen uit heel Europa, die pijn onderzoeken en patiënten met pijn behandelen.

Over Grünenthal

Grünenthal is een expert in pijntherapie, gynaecologie en een pionier in hoogtechnolgogische , gebruiksvriendelijke galenische vormen om medicijnen toe te dienen. Het bedrijf is opgericht in 1946 en heeft momenteel 1900 werknemers in Duitsland en 4800 werknemers wereldwijd. In 2006 bereikte Grünenthal als inkomsten 813 miljoen euro.