Natuur, milieu en energie

Klimaatsubsidie voor Noord-Hollandse bedrijven en organisaties

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen komende vier jaar twee miljoen euro subsidie beschikbaar stellen voor projecten die een bijdrage leveren aan het voorkomen van klimaatverandering of het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Doelgroep

Non-profitorganisaties en kleine en middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks een subsidie verzoek indienen. Het subsidieplafond en de speerpunten van de Deelverordening klimaat Noord-Holland worden jaarlijks vastgesteld. Dit jaar richt de regeling zich op grotere innovatieve investeringsprojecten voor kleine en middelgrote ondernemingen gericht op het demonstreren van innovatieve klimaatmaatregelen. Hiervoor is een totaal bedrag van EUR 400.000,- beschikbaar. Daarnaast stelt de provincie dit jaar EUR 300.000,- beschikbaar voor projecten van non-profitorganisaties gericht op het implementeren van klimaatmaatregelen in de eigen organisatie.

Periode subsidie aanvragen

Op 23 juni buigen Provinciale Staten zich over het voorstel. Naar verwachting kunnen aanvragen voor dit jaar tussen 1 juli en 1 september worden ingediend.

Actieprogramma Klimaat

De subsidieregeling is onderdeel van het Actieprogramma Klimaat, dat de provincie eind vorig jaar lanceerde. Met dit Actieprogramma wil de provincie een bijdrage leveren aan de mondiale strijd tegen klimaatverandering. Noord-Hollandse inwoners en bedrijven zijn verantwoordelijk voor eenzesde deel van de totale Nederlandse uitstoot.