Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Microkredieten en geld voor ontwikkelingswerk

Voor projecten in ontwikkelingslanden zijn er een groot aantal fondsen en subsidies beschikbaar.

Juist door de toenemende aandacht voor microkredieten willen we de aandacht vestigen op Zero-kap, een charmant initiatief op het gebied van micorkredieten in ontwikkelingslanden. Daarnaast aandacht aan het al jaren actieve Wilde Ganzen, gericht op ondersteuning van kleinschalige projecten die armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden.

Stichting Wilde Ganzen/Ikon

Wilde Ganzen wil zowel hier in Nederland als daar in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om met kleinschalige projecten de armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden. Wilde Ganzen stelt met deze projecten kansarme mensen in staat om samen te bouwen aan een kansrijke toekomst. 

Zero-Kap

Zero-Kap verleent krediet aan mensen in ontwikkelingslanden die in structurele armoede verkeren, maar ideeën en plannen hebben om de spiraal van armoede te doorbreken die hen gevangen houdt. Zero-Kap biedt hen de toegang tot financiële middelen waar ze normaal geen toegang toe hebben. Het krediet van Zero-Kap bestaat uit het beschikbaar stellen van de tijdelijke financiële middelen èn het schenken van vertrouwen. Zero-Kap doet een beroep op zowel de kwaliteiten en ambities als op de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van de kredietvragers. 

Meer informatie

Subsidies en fondsen voor ontwikkelingswerk