Maatschappij en samenleving

Oranje Fonds besteedde in 2007 ruim 222 miljoen euro aan 1198 sociale initiatieven

Het Oranje Fonds besteedde in 2007 ruim 22,2 miljoen euro aan 1198 sociale initiatieven. De gemiddelde bijdrage is maar liefst 4.000 euro hoger dan in 2006.

Nieuwe beleid Oranje Fonds

Het nieuwe beleid van het Oranje Fonds is erop gericht om organisaties substantiëler te steunen. Zo maakt het fonds meer het verschil, organisaties hoeven niet onnodig veel financiers te benaderen en wordt de sociale cohesie effectiever versterkt.

Ontwikkeling en vernieuwing van particuliere initiatieven

Het Oranje Fonds vervult een steeds actievere rol bij de ontwikkeling en vernieuwing van particuliere initiatieven. Zo investeert het Oranje Fonds in het Groeiprogramma. Sociale pioniers krijgen financiële ondersteuning en een coach uit het bedrijfsleven om hun lokale succes uit te breiden naar het hele land.

Daarnaast moedigt het Oranje Fonds actieve burgers aan om plannen te maken voor een leefbare buurt en deze uit te voeren met elkaar op 20 september a.s. tijdens de Burendag. Onder de noemer 'De Beste Maatjes' zet het Oranje Fonds haar campagne voort in het stimuleren en versterken van maatjesprojecten. Hierbij wordt een vrijwilliger 1-op-1 gekoppeld aan een deelnemer die gedurende enige tijd als coach, mentor of maatje optreedt.

Groeiprogramma

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "Wij willen als fonds ons meer richten op ontwikkeling en groei van initiatieven waarin we het afgelopen jaar ook veel geld hebben gestoken. Het Groeiprogramma is hiervan een goed voorbeeld. We willen niet alleen meer investeren in gebouwen maar moedigen juist professioneel en particulier initiatief in de buurt aan om activiteiten te organiseren. Dit om samenhang en betrokkenheid tussen mensen te vergroten. In de komende jaren zullen we deze trend voortzetten."