Bouw en monumentenzorg

Provinciaal Startersfonds in Utrecht van start

De provincie Utrecht stort € 5 miljoen in een provinciaal startersfonds. Hiermee worden gemeenten die de Startersleningen verstrekken de komende drie jaar financieel ondersteund.

Startersfonds

Gedeputeerde Wouter de Jong van de provincie Utrecht en directeur Elly van Sluis van SVn tekenden op 23 januari een deelnemingsovereenkomst voor de start van het provinciaal Startersfonds Utrecht.

Gemeenten in Utrecht die al een eigen Startersfonds hebben, krijgen extra geld van de provincie Utrecht om meer leningen te verstrekken. Daarnaast verruimen de voorwaarden voor het aanvragen van een Starterslening. Voorheen konden koopstarters alleen een Starterslening aanvragen wanneer deze al woonachtig was in de gemeente waarin hij een Starterslening aanvroeg. Omdat het Startersfonds een provinciaal karakter heeft gekregen, verruimd dit naar de provincie. Dat betekent dat koopstarters uit alle Utrechtse gemeenten een Starterslening kunnen aanvragen in Utrechtse gemeenten die de Starterslening voeren om daar te gaan wonen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een provinciale Starterslening moet de gemeente waar de starter zich wil vestigen wel deelnemen aan het provinciale fonds. Het budget voor een provinciale Starterslening is beperkt.