Innovatie en technologie

SenterNovem in 2010 onderdeel van nieuw agentschap

SenterNovem vormt per 1 januari 2010 samen met de EVD en Octrooicentrum Nederland een nieuw agentschap. Belangrijk doel hierbij is het boeken van kwaliteitswinst en het nog beter bedienen van de klanten.

SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Namens de overheid bieden zij een groot aantal regelingen en programma’s aan op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Deze regelingen zijn bedoeld om bedrijven, overheden, kennisinstellingen en in enkele gevallen ook consumenten te ondersteunen bij duurzame of innovatieve projecten. De ondersteuning die u van SenterNovem krijgt kan bestaan uit financiële steun, advies, kennis of hulp bij het zoeken van partners en contacten in binnen- en buitenland.

Fusiepartners

De EVD stimuleert en ondersteunt Nederlandse bedrijven bij internationaal zaken doen en draagt bij aan een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. Octooicentrum Nederland zorg ervoor dat bedrijven, kennisinstellingen, overheden en uitvinders eenvoudig octrooien kunnen aanvragen ter bescherming van hun technologische vinding, De drie agentschappen van het ministerie van Economische Zaken gaan binnen de nieuwe organisatie nauw samenwerken met Syntens en Antwoord voor bedrijven.

Meerwaarde

Het nieuwe agentschap, waarvan de naam binnenkort bekend zal worden, voorziet in vijf thematische divisies: Milieu en Leefomgeving, Energie en Klimaat, Innovatie, Octrooien en Internationaal. Onderlinge samenwerking moet leiden tot meerwaarde voorzowel klanten, opdrachtgevers en medewerkers.