Ondernemen en investeren

Subsidie Beroepsonderwijs in Bedrijf (BiB): extra subsidiebudget van 25 miljoen euro

BiB - Beroepsonderwijs in Bedrijf subsidie 2008 had een subsidieplafond van 12 miljoen, op 10 september nog eens opgehoogd met 2,5 miljoen euro , maar wat nu?

Aanvragen subsidie

Of u nog kunt indienen is een moeilijke vraag … en afhankelijk van een paar onzekere factoren.

  • Waar zit u in het aanvraagproces?
  • Komt er in 2008 nog extra geld voor BiB?
  • Wat zal 2009 brengen?

In 2008 nog eens extra geld voor BiB?

Misschien wel, maar dat is nog onzeker. Op dit moment is de beschikbare 12 miljoen + ophoging van 10 september 2008 met 2,5 miljoen euro volledig uitgeput.

De aanvragen blijven echter binnenkomen, wat meeweegt in de beslissing voor extra subsidiegeld. Dien daarom uw aanvraag nog voor 20 december 2008 in als u al zo ver bent. Dan kan men bovendien uw aanvraag ook nog inhoudelijk beoordelen.

  • Als dat positief uitpakt én er komt extra budget, dan staat u direct klaar voor een goed BiB-project.
  • Komt er geen extra budget, dan moet u wachten tot de BiB-regeling in 2009 opengaat en het project (met nieuwe formulieren) opnieuw indienen.
  • Mocht er een negatieve beoordeling volgen, heeft u met onze verbeteradviezen de mogelijkheid om in 2009 een betere aanvraag in te dienen.

Wachten op 2009

U kunt ook besluiten 2009 af te wachten: voor BiB zal in 2009 weer 12 miljoen subsidiegeld beschikbaar zijn. Naar alle waarschijnlijkheid verandert de regeling BiB op enkele punten, en komen nieuwe verplicht te gebruiken formulieren beschikbaar.