Innovatie en technologie

Subsidie financiele sector en de creatieve industrie via programma diensteninnovatie en ict

Tijdens de jaarlijks terugkerende Innovation Lecture kondigde minister Van der Hoeven aan 12,5 miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen voor het programma diensteninnovatie en ict. Het geld is speciaal beschikbaar voor de financiele sector en de creatieve industrie.

Dienstverlenende bedrijven zorgen voor meer dan 80 procent van de werkgelegendheid in Nederland en ze beslaan meer dan 70 procent van het bruto nationaal product. Daarmee behoort Nederland tot een van de meest geavanceerde diensteneconomieen ter wereld. Nederland moet zorgen dat deze positie te behouden en zelfs te versterken. Diensteninnovatie is daarmee een thema wat steeds meer aandacht krijgt.

Geen denk-tank maar doe-tank

Jeneanne Rae was gastspreker tijdens de Innovation Lecture 2009. Zij is dé trendsetter op het gebied van diensteninnovatie in de Verenigde Staten en volgens Business Week een van de belangrijkste 'outside the box innovatiedenkers'. Volgens haar gaat het bij diensteninnovatie niet alleen om denken en ontwerpen maar vooral om doen en leren: Geen denk-tank maar doe-tank.