Bouw en monumentenzorg

Subsidie particuliere huizenbezitters voor isolatie

Voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen is er 500 euro beschikbaar voor particuliere huizenbezitters. Het gaat om woningen die vóór 1980 zijn opgeleverd en met een WOZ-waarde tot maximaal 350.000 euro. 

Gelderse gemeenten

Via de Gelderse gemeenten West Maas en Waal, Groesbeek, Tiel, Beuningen en Renkum stelt de provincie subsidie beschikbaar voor particuliere huizenbezitters. De subsidie voor de woningisolatie bedraagt maximaal 500 euro per woning en is voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen aan particuliere woningen.

Het gaat om woningen die vóór 1980 zijn opgeleverd en met een WOZ-waarde tot maximaal 350.000 euro. Vijf gemeenten in Gelderland ontvangen geld voor de subsidieregeling woningisolatie. Het gaat om de gemeenten West Maas en Waal, Groesbeek, Tiel, Beuningen en Renkum, die in totaal 416.500 euro ontvangen.

Er doen nu inmiddels 34 gemeenten mee aan de regeling. De provincie denkt dat door woningisolatie in bestaande bouw een grote klimaatwinst te behalen is. De subsidieregeling klimaataanpak eigen woningen wordt uitgevoerd door de gemeenten. Volgend jaar is er ruimte voor de andere gemeenten om mee te doen met de regeling.

Verlagen woonlasten

Uit onderzoek blijkt dat huizenbezitters investeringen in woningisolatie voor zich uitschuiven. Veel huiseigenaren weten niet dat ze met weinig geld hun woonlasten kunnen verlagen en dat deze isolatie snel is terugverdiend. Daarom wil de provincie hen prikkelen om deze investering wél te doen.

Subsidieregeling

Via de Gelderse gemeenten stelt de provincie subsidie beschikbaar voor particuliere huizenbezitters. De subsidie voor de woningisolatie bedraagt maximaal 500 euro per woning en is voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen aan particuliere woningen. Het gaat om woningen die vóór 1980 zijn opgeleverd en met een WOZ-waarde tot maximaal 350.000 euro.\

Aanvragen

Bewoners kunnen bij hun eigen gemeente informatie inwinnen over de subsidieregeling. Ook kunnen ze hier hun aanvraag indienen.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden