Innovatie en technologie

Subsidie voor uitgeverij

Subsidie voor de uitgever van een tijdschrift met een eenvoudige website die de uitgever graag wil uitbouwen tot een professioneel gemaakt, zelfstandig journalistiek product.

Tijdschrift duurzaam leven

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft besloten een subsidie van ten hoogste € 97.456,- beschikbaar te stellen aan Uitgeverij Genoeg voor de gelijknamige website. Uitgeverij Genoeg geeft al enige tijd een gelijknamig tijdschrift uit dat gericht is op mensen die een duurzaam leven leiden. Bij het tijdschrift hoort ook een eenvoudige website die de uitgever graag wil uitbouwen tot een professioneel gemaakt, zelfstandig journalistiek product.

De site zal zich met name richten op de zogenaamde post-materialisten en zal op die doelgroep toegesneden nieuws en achtergronden bieden met als aandachtsgebieden: economie, milieu, politiek, wetenschap, religie/spiritualiteit en praktisch idealisme.

Naast informatie worden er via de site producten en diensten aangeboden. De omzet die daarmee gegenereerd wordt, moet op termijn voldoende zijn om de site rendabel te exploiteren. 

Overweging toekenning subsidie

De kosten voor het verder ontwikkelen van de website worden over een periode van 2 jaar geraamd op € 243.640,-. Daarvan is € 97.456,- aan het fonds gevraagd. Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling voor internet-informatieproducten. Dat artikel geeft het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid subsidie te verlenen aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en vernieuwende informatieproducten via het internet.

Aan die subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder dient de uitgever na afronding van het project een eindverslag te overleggen voorzien van een accountantsverslag.