Natuur, milieu en energie

Subsidie verbetering luchtkwaliteit Noord-Holland: Geld voor schone Noord-Hollandse lucht

Een schonere lucht boven Noord-Holland? De provincie Noord-Holland zet er sterk op in door EUR 5.000.000,- te reserveren voor verbetering van de luchtkwaliteit middels de subsidie verbetering luchtkwaliteit Noord-Holland. Daarbij stimuleert de provincie marktpartijen zodat deze maatregelen nemen.

Subsidieverordening 'lokale maatregelen luchtkwaliteit'

De deelverordening is een aanvulling op de subsidieverordening 'lokale maatregelen luchtkwaliteit NH 2008'. Dit is, samen met andere regionale programma's en een landelijk beleidsdeel, een onderdeel van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.

Het ministerie van VROM heeft hiervoor ruim EUR 14.000.000,- beschikbaar gesteld. Zo hoopt het Rijk in heel Nederland een betere luchtkwaliteit te bereiken.

Subsidiebudget

Het bedrag van EUR 5.000.000,- is gereserveerd voor een periode van vier jaar. Provinciale Staten moeten de subsidieregeling nog definitief accorderen. Twee keer per jaar kunnen lokale overheden en marktpartijen subsidieaanvragen indienen. De aanvragen worden beoordeeld op een zestal criteria, waaronder economisch perspectief, mate van innovatie en reductie van de vervuilende stoffen fijn stof en stikstofdioxide.

Aanvragen subsidie

De eerste indieningsperiode zal tussen 1 september en 1 oktober liggen.