Kunst, cultuur en media

Subsidie voor designopleiding

De Design Academy in Eindhoven ontvangt jaarlijks 1 miljoen euro extra subsidie voor internationale activiteiten. Dit werd bekend tijdens de opening van de Graduation Galleries van de Academy.

Design Acadamy

De Design Acadamy, volgens Time Magazine de ‘School of Cool’, staat internationaal bekend als een van de beste designopleidingen ter wereld. Vooral de aandacht voor de maatschappelijke rol van ontwerpers, met oog op het milieu en een duurzame samenleving, maakt de Design Academy internationaal toonaangevend.

Met de extra investering wil de Academy onder meer internationale topexperts aantrekken en internationale workshops/summerschools opzetten. Daarnaast wil de Academy internationaal een voortrekkersrol gaan vervullen in de koppeling van ontwerpopleiding met ambacht en traditionele industrie en verder investeren in duurzaamheid.

Budget internationale excellentie

De extra investering komt uit het budget van 4 miljoen euro dat door de overheid beschikbaar is gesteld voor internationale excellentie. Eerder ontvingen het Koninklijk Concertgebouw Orkest te Amsterdam en het Mauritshuis te Den Haag in dit kader ieder 1,5 miljoen euro.