Landbouw, visserij en platteland

Subsidie voor elektronische identificatiesysteem schapen en geiten

Als tegemoetkoming voor de heffing op het nieuwe elektronische identificatiesysteem I&R schapen en geiten komt er een regeling voor de groep ondernemers met meer dan honderd dieren. Ook komt er eenmalig een omnummersubsidie om de omnummering van de al op het bedrijf aanwezige dieren te stimuleren. Voor beide geldt dat u per UBN (uniek bedrijfsnummer) meer dan honderd dieren moet hebben. Heeft u er minder, dan komt u niet in aanmerking voor subsidie.

Novembertelling bepaalt aantal dieren

Het aantal dieren op uw bedrijf wordt bepaald op basis van uw opgave bij de novembertelling voor schapen en geiten. De uitnodiging voor deze opgave ontvangt u begin november. Het is belangrijk dat u uw opgave zorgvuldig en voor 30 november 2009 indient.

Wanneer aanvragen

Aanvragen van beide subsidies kan van 1 april tot en met 15 mei met de Gecombineerde opgave 2010.

Regelingen nog niet af

Hoe beide regelingen er verder precies uit komen te zien is nu nog niet duidelijk. Zodra er meer informatie bekend is, leest u dat op deze site.

Achtergrond

Schapen- en geitenhouders met meer dan honderd dieren per UBN krijgen vanaf 2010 een heffing opgelegd om de kosten te financieren van het nieuwe elektronische identificatiesysteem I&R schapen en geiten.