Onderzoek en ontwikkeling

Subsidie voor innovatief idee onderzoeker

Een interessante subsidie voor een onderzoeker met een innovatief idee, juist omdat de subsidieaanvraag niet complex is! Je kunt nu subsidie aanvragen voor een voor het publiek aansprekend onderzoek waarvan het duidelijk moet zijn dat het ten goede komt aan mensen met epilepsie.

De jarige trakteert

De subsidieverstrekker bestaat maar liefst 125 jaar. In het kader van dit jubileum stelt deze daarom € 50.000,- beschikbaar voor een onderzoeker met een innovatief idee.

Ten goede van mensen met epilepsie

Het idee moet aansprekend zijn voor een breed publiek en het moet duidelijk zijn dat het ten goede komt aan mensen met epilepsie. Met de subsidie kan het idee worden uitgewerkt.

Aanvragers moeten onderdeel uitmaken van een onderzoeksgroep die een track record heeft op het gebied van epilepsieonderzoek. Ook moet er goedkeuring zijn voor de uitwerking. Het kan een pilot zijn die de aanzet kan vormen voor een nieuw projectidee.

Geen moeilijke subsidieaanvraag

Interessant aan deze subsidie is dat de aanvraag niet complex is. Je kunt de aanvraag per e-mail indienen samen met o.a. een beschrijving op maximaal 2 A4-tjes, een beschrijving van het tijdpad en een compacte begroting.

Enige haast met aanvragen onderzoekssubsidie

Je moet, mocht je interesse hebben in het aanvragen van deze redelijk vormvrije onderzoekssubsidie dan heb je tot 16 februari a.s. om je ideeën in het sturen.

Je moet in ieder geval onderstaande gegevens meesturen:

  • Beschrijving van het idee op maximaal twee A4-tjes
  • Letter of commitment van het hoofd van de onderzoeksgroep
  • Beschrijving van het tijdpad (maximaal 1 jaar)
  • Compacte begroting (maximaal € 50.000,-)

Meer informatie

Ga naar de subsidie.