Bouw en monumentenzorg

Subsidie voor krimpregio's provincie Friesland

Er is 1,2 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor projecten die de leefbaarheid in de krimpgebieden helpen in stand te houden of te verbeteren. De subsidie is afkomstig uit de subsidieregeling Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden.

Leefbaarheid

De subsidieregeling Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden moet ervoor zorgen dat er ook echt iets gedaan wordt om de leefbaarheid te verbeteren in de Groninger krimpgebieden. Hiertoe behoren de gemeente De Marne, Oost-Groningen (Oldambt, Bellingwedde, Vlagtwedde, Veendam, Pekela, Stadskanaal en Menterwolde) en de DEAL-gemeenten (Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum). Van 2011 tot 2020 is jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor het voorbereiden en uitvoeren van acties, maatregelen, projecten en experimenten.

Tweede subsidieronde

De provincie Groningen heeft tot 2020 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de leefbaarheid in de krimpgebieden helpen in stand te houden of te verbeteren. De bedragen die nu zijn toegekend komen voort uit de tweede subsidieronde van 2014.

In de jaren 2011-2013 zijn al in totaal meer dan honderd projecten gesubsidieerd. De subsidieregeling is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het voorkomen en oplossen van krimpproblemen, veroorzaakt door de bevolkingsdaling. De projecten richten zich op wonen, zorg, onderwijs, cultuur, gezondheid, kwetsbare groepen en de verbetering van voorzieningen. 

Meer informatie

Subsidies en fondsen leefbaarheid
Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden