Onderwijs

Subsidie voor Middelbare en MBO scholen voor aanpassen lesrooster

Wanneer je als Middelbare of MBO school je lesrooster zo aanpast dat de leerlingen buiten de ochtendspits reizen kun je maximaal € 25.000,- per lesjaar ontvangen. Interessant is dat je voor het indienen van een voorstel ook € 2.500,- ontvangt. De subsidie is helaas beperkt tot Groningen.

Over de subsidie

VO- en MBO scholen in de stad Groningen kunnen een subsidie krijgen als ze hun rooster aanpassen, met een aantoonbaar effect op het spreiden van leerlingen in de ochtendspits. 

Het doel van de subsidie is scholen te stimuleren anders te roosteren om hun leerlingen zoveel mogelijk buiten de drukste spitsperiode te laten reizen en daarmee:

  • De bereikbaarheid van de stad Groningen te verbeteren
  • De leerlingen én andere reizigers een meer comfortabele reis te bieden en achterblijvers bij de haltes en stations te voorkomen
  • Ruimte te creëren in het openbaar vervoer

De voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de school o.a. een voorstel "Anders Roosteren" indienen, waaruit blijkt hoeveel leerlingen buiten de spits reizen doordat de school anders roosters.  

Subsidiebedragen

Je kunt in totaal nooit meer dan € 25.000,- subsidie ontvangen per jaar gedurende de looptijd van de regeling. Dit is inclusief de bijdrage van € 2.500,- voor het opstellen van een voorstel.

Aanvragen

Ga naar de subsidie.