Kunst, cultuur en media

Subsidie voor theater auteurs

Ben je op zoek naar subsidie voor je theater? Er is een nieuwe subsidieregeling voor auteurs die een tekst willen schrijven voor het theater. De indiendata voor 2010 zijn 15 mei en 15 september.

Doelgroep

Met de Deelregeling werkbeurzen auteurs theaterteksten beoogt de subsidieverstrekker professionele auteurs te ondersteunen die zich artistiek willen ontplooien en in dat kader een nieuwe theatertekst willen schrijven. Het Fonds kan daartoe werkbeurzen verstrekken aan professionele auteurs die zelf het initiatief nemen om een theatertekst te schrijven. Daarmee wordt gedoeld op een situatie waarin de primaire beslissing om een tekst te schrijven bij de auteur ligt.

Subsidiebedragen

De hoogte van de werkbeurs wordt door het bestuur van het fonds bepaald. Daarbij worden vaste uitgangspunten gehanteerd, waarbij gekeken wordt naar de hoeveelheid tijd die redelijk is om een tekst zoals beschreven in de aanvraag te schrijven. In dat kader wordt gekeken naar de tijdsduur en de bewerkelijkheid c.q. complexiteit van de tekst. Afhankelijk van genoemde factoren zullen de werkbeurzen die worden verstrekt variëren van circa € 5.000 tot maximaal € 20.000.

Meer informatie

Subsidies en fondsen voor theaters
Werkbeurzen auteurs theaterteksten