Onderzoek en ontwikkeling

Subsidieaanvragen kinderen en jongeren met een handicap weer mogelijk!

Goed nieuws: vanaf 1 februari kunnen organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap weer subsidie aanvragen bij NSGK. Door een samenloop van omstandigheden was dit tijdelijk niet mogelijk.

Subsidies voor organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap

Het NSGK verstrekt jaarlijks subsidie aan projecten van organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap. Bijvoorbeeld speeltuinverenigingen, wooninitiatieven, sportclubs of belangenorganisaties.

Zij leggen hun plannen voor aan het fonds in de vorm van een aanvraag voor steun. Het fonds onderwerpt het plan, de begroting en de organisatie aan een kritische beoordeling. Als ze voldoen aan de criteria en kwaliteitseisen, ondersteunen ze het project met een financiële bijdrage. 

Uitgebreider aanvraagformulier

Het nieuwe aanvraagformulier is uitgebreider dan je wellicht gewend bent. De reden daarvoor is dat het voor de aanvrager nog duidelijker is aan welke eisen het project moet voldoen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Tegelijkertijd zorgt volledige informatie er ook voor dat het fonds de aanvraag sneller kan afhandelen. 

Deze ontwikkelingen passen in een tendens om steeds meer de aanvraagprocedure online af te handelen. 

Meer informatie

Ga naar het fonds.