Bouw en monumentenzorg

Subsidieregeling Wonen, Welzijn en Zorg provincie Utrecht opengesteld

Vanaf vandaag is de subsidieregeling Wonen, Welzijn en Zorg van de Provincie Utrecht opengesteld. De subsidieregeling ondersteunt bijdragen die gericht zijn op de vraag 'Hoe mensen met een beperking zelfstandig kunnen blijven wonen'.

Subsidiebudget

Jaarlijks is voor nieuwe initiatieven een budget van EUR 400.000 euro gereserveerd. De regeling is vooral gericht op het stimuleren van cliëntinitiatieven, het realiseren van kleinschalige woonvormen en het ontwikkelen van welzijnsactiviteiten die de integratie en ontmoeting van kwetsbare groepen in de wijk en buurt bevorderen.

Sluitingsdatum subsidieaanvraag

De sluitingsdatum ligt op 15 september.

Subsidieregeling Wonen, Welzijn en Zorg

De subsidieregeling Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) is in de afgelopen jaren één van de succesvolle onderdelen gebleken van het programma Wel Thuis!. Afgelopen tijd zijn er elf kleinschalige woonvormen gerealiseerd, zeventien subsidies voor welzijnsinitiatieven op wijk en buurtniveau verstrekt en zes innovatieve projecten ondersteund.

Vanwege het succes zet Wel Thuis! de subsidieregeling voort. Met het programma Wel Thuis! willen de provincie Utrecht een bijdrage leveren aan de maatschappelijke ambitie om mensen met een (al dan niet tijdelijke) beperking in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, in hun eigen omgeving en met behoud van de regie over het eigen leven. Met diensten die mensen wensen en nodig hebben en met de voorzieningen onder handbereik.

Met de subsidieregeling WWZ worden projecten gerealiseerd die een directe bijdrage leveren aan de realisatie van deze doelstellingen.