Natuur, milieu en energie

Voortaan makkelijker EIA en Mia/VAMIL subsidie aanvragen

Voortaan is het veel makkelijk de EIA (Energie Investerings Aftrek) en MIA/Vamil aan te vragen. Hierdoor is het voor ondernemers in 2013 makkelijker om energie- en milieusubsidies aan te vragen.

De belangrijkste wijziging is dat een samenwerkingsverband zoals een maatschap of vennootschap nog maar één aanvraag per (gezamenlijke) investering hoeft in te dienen. Een aanvraag per vennoot is niet meer nodig. Dit levert zowel voor de ondernemer als voor Agentschap NL een verlichting van de administratieve lasten op. Bovendien behoren hiermee de problemen met het gebundeld verzenden van meerdere meldingen per samenwerkingsverband tot het verleden.
 
Wanneer Agentschap NL in de toekomst een melding controleert, ontvangt het samenwerkingsverband nog maar één brief met het controleresultaat. Aanvragen per vennoot en het bundelen van aanvragen van de verschillende vennoten per samenwerkingsverband kan nog steeds, maar wordt niet aangeraden. Wilt u EIA of MIA\Vamil aanvragen voor investeringen in 2012 dan kan dit alleen via het aanvraagformulier van 2012. In dit formulier is het aanvragen per vennoot nog wel noodzakelijk.
 
Verder is de volgorde van het nieuwe eFormulier logischer gemaakt en krijgt de aanvrager meteen na het verzenden van de aanvraag een referentienummer (ook wel meldingsnummer). Dit referentienummer verschijnt na het verzenden van de aanvraag in eLoket op de pagina “Mijn Overzicht”.

Meer informatie

EIA (Energie Investerings Aftrek)