Arbeid en werkgelegenheid

WBSO blijft ook voor Directeur grootaandeelhouder dga beschikbaar

De door het Ministerie van Financiën voorgenomen beëindiging van de inhoudingsplicht voor de loonbelasting voor directeuren-grootaandeelhouders -dga's- gaat niet door. Een struikelblok was dat ongeveer 1.600 dga's door deze wijziging geen recht meer zouden hebben op de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO - Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).

De staatssecretaris van Financiën heeft nu in overleg met betrokken partijen een alternatief pakket van maatregelen ontwikkeld. Bij dit pakket blijft de dga per 1 januari in de loonbelasting, zodat recht blijft bestaan op de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk. Daarnaast levert het pakket voor de dga een aanzienlijke administratieve lastenverlichting op. De aanpassingen in de loonaangifteketen zullen naar verwachting per 1 januari van kracht worden.

Over de WBSO

De WBSO - Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale stimuleringsregeling die een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), vergelijkbaar met Research and Development (R&D), compenseert. De WBSO verlaagt uw loonkosten op een eenvoudige manier wanneer u bezig bent met technologische ontwikkelingen.