Algemeen

De grootste filantropen van Nederland

De gulste families in Nederland gaven gezamenlijk 246,4 miljoen weg aan het goede doelen volgens het NRC. Welke fondsen zijn gerelateerd aan deze gulle gevers? En wellicht belangrijker: welke soort projecten ondersteunen deze majeure gulle gevers? In dit artikel informatie over de fondsen achter de gulste gevers van Nederland.

1. Porticus Nederland

Dit fonds richt zich op het ontwikkelen van filantropische programma's en beheer van charitatieve instellingen die zijn opgericht door ondernemers uit de familie Brenninkmeijer (C&A). Financiële ondersteuning van projecten in Nederland op het gebied van onderwijs, samenleving, geloof en zorg.

2.  Bernard van Leer Foundation

De Bernard van Leer Foundation is gericht op het geven van kansen aan kinderen die in economisch- en / of sociaal nadelige omstandigheden opgroeien. Men richt zich hierbij op de leeftijdscategorie 0 - 8 jaar. Hierbij betrekt men de kinderen van bovengenoemde doelgroep in hoge mate.

3. De Verre Bergen

De familie Van der Vorm is rijk geworden met o.a. de roemruchte Holland-Amerika Lijn, die als thuisbasis Rotterdam had.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze familie via het fonds De Verre Bergen subsidie verstrekt voor projecten waarvan Rotterdam of de Rotterdammers beter worden. Projecten moeten vernieuwend en schaalbaar zijn en gericht op de lange termijn.

4. Adessium

De vermogende familie achter dit fonds richt zich via de Adessium Foundation op het verstrekken van financiële steun aan projecten op het gebied van publiek belang, mens & natuur en sociale initiatieven.

5. Van den Ende foundation

Tsja, hier is weinig toelicht bij nodig denken we. Rij geworden met de verkoop van televisiebedrijf Endemol richtte Joop van den Ende samen met zijn vrouw o.a. de VandenEnde Foundation op.

De Foundation verleent studiebeurzen aan jonge talenten om het te stimuleren in hun ontwikkeling tot professioneel acteur, theatermaker, zanger, musicus, filmmaker of danser. De VandenEnde Foundation ondersteunt ook bijzondere culturele projecten en instellingen.

Overige 20 fondsen

Informatie over de andere fondsen kun je vinden in onderstaande artikel (alleen voor leden).

Top 25 gulste filantropen van Nederland

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden