Wat je moet weten om succesvol te zijn met het werven van subsidies en fondsen

We willen graag dat je succesvol bent bij het vinden en aanvragen van subsidies en fondsen. Daarom vertellen we je wat je altijd moet meesturen met een subsidieaanvraag en welke 20 punten moet je vermelden in je subsidieaanvraag. Maar we geven je ook een tip over het voor vijf jaar aanvragen van subsidie, en welke subsidie op langere termijn meer inkomsten kan genereren. Maar ook: welk serieus opstartgeld is er beschikbaar voor projecten op het gebied van natuurbescherming.

Dit moet je altijd meesturen met een subsidieaanvraag

Okay, je gaat enthousiast beginnen met het benaderen van subsidieverstrekkers en fondsen. Maar heb je alle bijlagen die kunnen worden gevraagd wel bij de hand? Zorg ervoor dat je de meest gevraagde bijlagen in ieder geval op orde hebt vóór je begint met het aanvragen van subsidies of fondsen.

Uniek: voor vijf jaar subsidie aanvragen!

Ben je actief met een maatschappelijk relevant project, en zoek je subsidie voor meerdere jaren, dan hebben we goed nieuws voor je! Er is namelijk een fonds, gericht op het tot maximaal vijf jaar ondersteunen van organisaties en projecten op het gebied van veiligheid, ziekte/handicap, educatie en opleiding en talent en sportontwikkeling.

Interessant: subsidie voor muziekinstellingen om op langere termijn meer inkomsten te genereren

Een heikel punt binnen de cultuursector, zeker wanneer het gaat om organisaties actief op het gebied van klassieke muziek. Hoe zorg ik ervoor dat ik op langere termijn meer inkomsten kan genereren? Er is nu een subsidieverstrekker die muziekorganisaties helpt op lange termijn meer eigen inkomsten te genereren, bijvoorbeeld van donateurs en sponsors.

Super subsidie voor kunst en cultuursector

Een super interessant fonds voor organisaties en personen in de kunst en cultuursector voor een diversiteit aan culturele activiteiten. Van ondersteuning van aankomende scenarioschrijvers en afgestudeerde studenten in de kunst- en cultuursector, en ondersteuning van niet commerciële film en muziekfestivals tot onderzoek en eenmalige steun voor culturele instellingen.

Serieus Opstartgeld voor projecten natuurbescherming beschikbaar!

Ben je bezig met een project op het gebied van natuurbescherming? Er is nu serieus opstartgeld beschikbaar voor allerlei soorten projecten op het gebied van natuurbescherming, zoals educatie, onderzoek, capaciteitsopbouw etc.
De subsidie is maximaal € 10.000,- en kun je online aanvragen.