Kunst, cultuur en media

Aan vier nieuwe speelfilms subsidie toegezegd door Filmfonds

De volgende films hebben een toezegging van het Filmfonds voor een realiseringssubsidie gekregen. De hoogte wordt in een later stadium vastgesteld.

Oogverblindend, realiseringsaanvraag: 100.000 euro subsidie

Eerder ontving deze film 6.800 euro scenario-ontwikkelingsbijdrage Regie en scenario: Cyrus Frisch Producent: Stichting Filmkracht Logline: Door een toevallige speling van het lot komen een man in Argentinië en een jonge vrouw in Nederland met elkaar via de telefoon in contact. Tijdens een gesprek van een paar uur blijkt dat beiden zich gevangen voelen in een gewelddadige omgeving.

Happy End, realiseringsaanvraag: 260.000 euro subsidie

Regie: Frans Weisz Scenario: Judith Herzberg Producent: Eyeworks Egmond Logline: Derde en laatste deel in de Leedvermaak-reeks van Judith Herzberg en Frans Weisz. Na Leedvermaak (1989) en Qui Vive (2001) is de oude Simon op sterven na dood en treedt er een nieuwe generatie op de voorgrond van de veel geplaagde Joodse familie die de sporen van WO II maar niet uit hun onderlinge relaties verbannen krijgt.

De laatste dagen van Emma Blank, realiseringsaanvraag: 400.000 euro subsidie 

Eerder ontving deze film 21.000 euro ontwikkelingsbijdrage Regie en scenario : Alex van Warmerdam Producent: Graniet Film Logline: Emma Blank, de zieke vrouw des huizes, wacht op haar dood. Het personeel ook.

Mooi leven, realiseringsaanvraag: 400.000 euro subsidie

Eerder ontving deze film 29.500 euro scenario- en treatmentontwikkelingsbijdrage Regie: Ineke Houtman Scenario: Sjoerd Kuyper Producent: Lemming Film Logline: Net als Grace allles wil weten over vroeger, over haar afkomst en haar donkere Surinaamse vader van wie ze niet weet waar hij is, lijkt het alsof opa dementeert en alles van vroeger is vergeten. Omdat opa de enige is die haar kan helpen bij de speurtocht naar haar roots, doet Grace er alles aan om zijn geheugen weer tot leven te wekken. Ze stimuleert hem om mooi te gaan leven, leuke dingen te gaan doen met zijn spaargeld, met haar naar Suriname te gaan en als blijkt dat de familie Opa's geld heeftgeblokkeerd, krijgt ze hem zelfs zo ver dat hij een bankroof pleegt.