Kunst, cultuur en media

Aangepast donatiebeleid VSBfonds

Het VSBfonds gaat zich de komende jaren nog meer richten op het financieel ondersteunen van initiatieven en projecten van mensen en organisaties waar actieve burgers een rol spelen om de onderlinge verbindingen tussen (groepen) mensen tot stand te brengen of te herstellen. 

Tegengaan van verschillen tussen mensen

Maatschappelijke ontwikkelingen leiden ertoe dat de verschillen tussen mensen steeds groter worden. Soms ontstaan er zelfs muren tussen groepen mensen in de samenleving. Dat leidt tot achterstand of achterstelling.

Het VSBfonds richt zich daarom op initiatieven en projecten van mensen en organisaties waar actieve burgers een rol spelen om de onderlinge verbindingen tussen (groepen) mensen tot stand te brengen of te herstellen. En die anderen helpen een stap te zetten op de maatschappelijke ladder.

Actieve burgers kunnen een relevante bijdrage leveren aan het versterken van de maatschappelijke samenhang en sociale mobiliteit in ons land. Deze aanpassing geldt voor de ondersteuning van sociale en culturele initiatieven. 

VSB Poëzieprijs stopt

Door de wijziging van het donatiebeleid van het VSBfonds stopt het fonds met de VSB Poëzieprijs. De VSB Poëzieprijs 2018 die op 24 januari wordt uitgereikt is de laatste onder de naam VSB. Een prijsuitreiking voor een poëziebundel past niet meer in de nieuwe (bovenstaande) koers. 

Wel blijft het VSBfonds projecten op het gebied van poëzie ondersteunen, mits ze aansluiten bij het aangepaste beleid, en zich dus meer richten op actief burgerschap.

Subsidie maatschappelijke projecten

Het aangepaste donatiebeleid van het VSBfonds past in de trend waarbij er steeds meer aandacht is voor ondersteuning van maatschappelijke projecten en participatie.

Overzicht met subsidies voor maatschappelijke projecten
https://www.fondswervingonline.nl/regelingen/act/maatschappelijke-projecten-2324