Sport recreatie en evenementen

Aanvraagtermijn specifieke uitkering sport met één maand verlengd

Om de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen te stimuleren kunnen gemeenten een uitkering aanvragen voor o.a. de bouw en het onderhoud van accommodaties en de exploitatie van sportaccommodaties, zoals het beheer van een accommodatie. Het kan gaan om gebruikskosten (bijvoorbeeld energielasten) en ingehuurde krachten zoals buurtsportcoaches en andere beheerders van accommodaties. De aanvraagtermijn wordt met een maand verlengd zodat er meer tijd is om gebruik te maken van de regeling. 

Om sport en beweging te stimuleren konden gemeenten, sportverenigingen en sportstichtingen de btw die aan hen in rekening wordt gebracht in aftrek brengen. Dit recht op aftrek is met ingang van 1 januari 2019 vervallen.

Om de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen te stimuleren, kunnen gemeenten daarom een uitkering aanvragen voor:

  • Investeringen in hardware, zoals de bouw en het onderhoud van accommodaties. Dit kan het aanleggen van een kunstgrasveld of de bouw van een sporthal zijn.
  • Exploitatie van sportaccommodaties, zoals het beheer van een accommodatie. Het kan gaan om gebruikskosten (bijvoorbeeld energielasten) en ingehuurde krachten zoals buurtsportcoaches en andere beheerders van accommodaties.

Aanvraagtermijn verlengd

De aanvraagtermijn wordt met een maand verlengd zodat gemeenten meer tijd hebben om gebruik te maken van de regeling. U kunt de uitkering aanvragen tot en met 31 mei 2019.

Aanvraagcriteria

  • De uitkering is bedoeld voor gemeenten
  • De activiteiten beginnen vanaf 1 januari en duren tot en met 31 december 2019
  • Een activiteit mag niet óók worden gesubsidieerd door een andere regeling
  • Er wordt geen uitkering gegeven voor activiteiten waarvan op grond van de Wet op de omzetbelasting 1968 recht op aftrek van omzetbelasting bestaat
  • Er wordt geen uitkering gegeven voor activiteiten die recht hebben op compensatie op grond van de Wet op het btw-compensatiefonds
  • De specifieke uitkering wordt voor ten hoogste een jaar verleend
  • Hoogte uitkering
  • De regeling subsidieert maximaal 17,5% van de bestedingen, inclusief BTW.  In 2019 is er € 152 miljoen subsidie beschikbaar

Aanvragen

Gemeenten kunnen van 15 oktober 2018 tot en met 31 mei 2019 online aanvragen. De SiSa-contactpersoon van de gemeente hebben hierover bericht van DUS-I ontvangen.
Geen mail ontvangen? Mail dan met spuk-sport@minvws.nl

Het is niet mogelijk om op een andere manier aan te vragen. Doe dus geen aanvraag via het Subsidieplein of met het Formulier subsidieaanvraag VWS-subsidie. 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden