Bouw en monumentenzorg

Aanvragen Adviesvouchers Impuls Lokaal Bodembeheer mogelijk sinds 1 september

Vanaf 1 september tot en met 30 september kunnen gemeenten, waterschappen en milieudiensten subsidie (adviesvouchers) aanvragen voor de eerste periode van de Impuls Lokaal Bodembeheer (ILB). Deze periode loop tot en met volgend jaar. In totaal kent ILB drie periodenmet elk een eigen aanvraag moment.

Toepassing

De Impuls is bedoeld voor decentrale overheden die aan de slag gaan met het Besluit bodemkwaliteit en daarbij ondersteuning willen van een adviseur. Bijvoorbeeld bij het maken van een keuze tussen generiek of gebiedsspecifiek beleid, het maken van functiekaarten en bodemkwaliteitskaarten en het vastleggen van het bodembeleid in een bodembeheernota.

ILB biedt ondersteuning bij alle activiteiten die nodig zijn om lokaal bodembeheer te ontwikkelen. Het totale traject om tot de vormgeving van lokaal bodembeheer te komen, bestaat uit vier fasen. Voor de ondersteuning bieden wij u dan ook vier pakketten aan met activiteiten die aansluiten op de verschillende fasen. U kunt u een of meerdere pakketten kiezen.

Doelgroep

De primaire doelgroep van Bodem+ zijn alle provincies, gemeenten en waterschappen (inclusief samenwerkingsverbanden zoals milieudiensten). Ook alle andere partijen die betrokken zijn bij bodemsanering, -bescherming en –beheer worden van informatie voorzien.