Sport recreatie en evenementen

ABN AMRO opnieuw sponsor van de Richard Krajicek Foundation

ABN AMRO verlengt het sponsorschap van de Richard Krajicek Foundation (RKF) voor drie jaar tot en met 2010. Richard Krajicek besloot tot oprichting van de RKF Richard Krajicek Foundation na zijn huldiging in 1997. Inmiddels bestaat de RKF alweer ruim tien jaar.

Sponsorovereenkomst

Op 9 april tekenden Richard Krajicek en Ernst Boekhorst, hoofd sponsoring ABN AMRO, de nieuwe sponsorovereenkomst. "Met sporten kun je niet vroeg genoeg beginnen". Oud-tennisser Richard Krajicek zet zich met grote bevlogenheid in om overal in Nederland multifunctionele speelpleinen te realiseren waar ieder kind de mogelijkheid krijgt om sport te bedrijven.

Richard Krajicek Foundation

Dit jaar wordt het 50ste sportplein in gebruik genomen. In 2010 moeten er 100 zijn. ABN AMRO voelt zich verbonden met het gedachtegoed van de Richard Krajicek Foundation. "Sport verbroedert en bevordert de teamgeest, De Richard Krajicek Foundation zorgt ervoor dat nog meer kinderen in Nederland de gelegenheid krijgen te sporten en we zijn verheugd dat we daar als ABN AMRO een bijdrage aan kunnen leveren," aldus Ernst Boekhorst.

Scholarships

Naast medefinanciering van de speelpleinen richt de ondersteuning van ABN AMRO zich op: Scholarships: jaarlijks verstrekken van studiebeurzen voor de opleiding Sport en Bewegen. Afgestudeerden kandidaten zorgen voor professionele begeleiding van de sportieve activiteiten. De Krajicek Leerstoel; een onderzoeksprogramma onder leiding van Prof.dr.Paul Verweel aan de Universiteit Utrecht waarin zowel naar de effectiviteit van de sportpleinen zelf als naar de bijdrage van de pleinen voor de sociale cohesie in wijken wordt gekeken.