Onderzoek en ontwikkeling

Akzo Nobel Science Award 2008

Het bestuur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen maakt bekend dat de Akzo Nobel Science Award zal worden uitgereikt ter bekroning van fundamentele bijdragen aan de fysica, chemie of toepassing van polymeren. Daarnaast ook voor de ontwikkeling van nieuwe macromoleculaire verbindingen met bijzondere toepassingen. De meest relevante disciplines die in aanmerking komen zijn chemie en chemische technologie, proces- en polymeertechnologie.

Award

De Award bestaat uit een oorkonde en een som geld ten bedrage van EUR 50.000,-.

Beoordeling en toekenning

Beoordeling en toekenning zijn in handen gelegd van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. De Award wordt verleend voor een vernieuwend, samenhangend oeuvre van een wetenschappelijk onderzoeker en is bedoeld als eerbetoon aan zijn/haar persoon.

Een Award wordt toegekend op grond van wetenschappelijke publicaties, waarbij het tot aanbeveling strekt wanneer de technologie geoctrooieerd is en daadwerkelijk toegepast wordt. Tevens wordt een relatie met de technologie van Akzo Nobel gewaardeerd, een technologie waarbij ook aandacht is voor duurzaamheid.