Sport recreatie en evenementen

Ander subsidiebeleid jeugdtopsport Den Helder

Het beleid rond het toekennen van subsidies voor jeugdige topsporters is gewijzigd. De gemeenteraad heeft namelijk pasgeleden de nieuwe deelsubsidieverordening Topsport-jeugdfonds vastgesteld. De nieuwe verordening geldt alleen voor jongeren die bij het begin van het sportseizoen (dus op 1 augustus) minimaal negen en maximaal achttien jaar zijn en gezien worden als jeugdig sporttalent.

Jeugdig sporttalent

Je bent een jeugdig sporttalent als je over bijzonder toptalent beschikt en een reëel uitzicht hebt op doorstroming naar de nationale of internationale top. Dat moet wel kunnen worden aangetoond op grond van geleverde sportieve prestaties die door de betreffende sportbond op nationaal niveau erkend en gewaardeerd zijn.

Subsidie aanvragen

Een jeugdig sporttalent kan in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Topsport-jeugdfonds van maximaal 25% van zijn of haar totale uitgaven. In bijzondere gevallen kan de gemeente zelfs een bijdrage van 50% toekennen. Hiervoor is een inkomensverklaring van de aanvrager nodig.

Subsidieaanvragen voor het sportseizoen kunt u tot en met 31 juliindienen bij de gemeente. Aanvragers horen uiterlijk 1 oktober of een subsidie wordt toegekend. Aanvragen voor incidentele jeugdtopsportsubsidies, dus voor deelname aan een eenmalig kampioenschap (bijvoorbeeld een EK of WK), kunt u gedurende het hele sportseizoen indienen.