Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Begeleiding bij realiseren buitenlandse ambities

Heb je buitenlandse ambities, maar mis je het netwerk of de armslag om dit zelfstandig te doen? Via dit fonds maak je kans op een jaar lang begeleiding bij het realiseren van jouw exportdroom en worden er deuren geopend die normaal gesloten blijven.

Over het fonds

Ieder jaar maken tien ondernemers kans op ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk, omdat zij zelf vaak niet het netwerk of de armslag hebben om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen.

Het winnen van het fonds opent dus letterlijk deuren in het buitenland voor je en draagt bij tot het bereiken van een hoger doel: sneller starten in het beoogde exportland. Sommige eerdere winnaars verwerkten al binnen een jaar hun eerste buitenlandse orders.

Voor wie

Aanmelding is mogelijk voor ondernemers met een jaaromzet van 250.000 euro of meer.
De minimale omzet lijkt niet een keiharde vereiste, want je kunt je ook aanmelden als de omzet is, je moet dan echter wel kunnen verwoorden waarom deze omzet in de toekomst hoger zal uitvallen.

Voorwaarden

Je moet o.a. aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Je bent een mkb’er (tot 250 medewerkers) met een jaaromzet van meer dan 250.000 euro
  • Je hebt plannen om internationaal te ondernemen. Of je bedrijf is reeds in het buitenland actief, maar kan een duwtje in de rug gebruiken om de kans op succes te vergroten
  • Je bent in staat om, wanneer je doorbreekt in het buitenland, op te schakelen in mensen en middelen indien nodig
  • Je hebt een duidelijke hulpvraag aan het Oranje Handelsmissiefonds
  • Je onderneming is financieel gezond
  • In een later stadium zullen we je mogelijk om aanvullende informatie vragen om dit te kunnen onderbouwen
  • Je onderscheidt je op enige manier op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, creativiteit en/of innovatie ten opzichte van andere bedrijven

Aanvragen

Je kun je online aanmelden.