Kunst, cultuur en media

Bijdrage provincie bij crowdfunding culturele projecten

Crowdfunders van culturele projecten opgelet! Afhankelijk van de provincie waar je gevestigd bent en het gekozen crowdfundingplatform kan de provincie tot maximaal 25 procent van het benodigde bedrag bijdragen.

Crowdfunding

Projecten die worden gefinancierd met crowdfunding krijgen hun inkomsten vooral via particuliere donateurs, die elk een kleine bijdrage leveren. 

De provincie Groningen gaat een bijdrage leveren aan culturele projecten die gebruikmaken van crowdfunding via de website voordekunst.nl. 

De bijdrage van de provincie geldt voor Groningse culturele projecten die worden aangeboden via de website voordekunst.nl en nog financiering tekort komen. 

Met de bijdrage aan crowdfunding wil de provincie kunstenaars en culturele instellingen stimuleren om gebruik te maken van deze manier van fondsenwerving en particulieren oproepen om hieraan bij te dragen.

Subsidie

De provincie draagt maximaal 25 procent van het benodigde bedrag bij. In totaal is hiervoor ruim 28.000 euro beschikbaar. 

Voorwaarden

  • Het moet gaan om projecten van initiatiefnemers of projecten die plaatsvinden in Groningen
  • De projecten mogen niet al op een andere manier van de provincie Groningen subsidie hebben ontvangen
  • De provincie draagt maximaal 25 procent van het benodigde bedrag bij

Aanvragen

Via Kunstraad Groningen.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden