Boost cultuurprojecten: subsidie Nederland-België 2024

Brussel - Belgie

Ben je actief in de culturele sector en werk je graag aan projecten die de samenwerking tussen Nederland en België bevorderen? Dan is deze subsidiemogelijkheid iets voor jou. Deze regeling is speciaal in het leven geroepen om projecten te ondersteunen die het culturele profiel van Nederland in België versterken en de banden tussen beide landen aanhalen. Lees verder om te ontdekken of jouw project in aanmerking komt en hoe je deze unieke kans niet aan je voorbij laat gaan.

Over de subsidieregeling

Deze subsidie is gericht op een breed scala aan culturele disciplines, met een nadruk op podiumkunsten, hedendaagse beeldende kunst, de creatieve industrie en cultureel erfgoed.

Bijzondere interesse gaat uit naar projecten die participatie en inclusie bevorderen of die een multidisciplinair karakter hebben. Het doel is om projecten te financieren die bijdragen aan de versterking van het culturele profiel van Nederland in België en die de samenwerking tussen beide landen op cultureel vlak verbeteren.

Wie kan aanvragen?

De subsidie staat open voor professionele organisaties of rechtspersonen die actief zijn in de culturele sector en die grensoverschrijdende projecten willen realiseren. Zowel Nederlandse als Belgische partners kunnen samenwerken om een aanvraag in te dienen, maar de Belgische projectpartner neemt het voortouw.

Financiële details

De subsidiebedragen variëren tussen €500 en €5.000, afhankelijk van het project, de beschikbare middelen en het aantal gehonoreerde aanvragen.

Deze financiële steun is bedoeld om kosten te dekken die gerelateerd zijn aan Nederlandse deelname, zoals reis- en verblijfkosten.

Voorwaarden en aanmeldproces

Projecten die in aanmerking willen komen, moeten bijdragen aan het culturele profiel van Nederland in België en gebaseerd zijn op samenwerking tussen minstens één Belgische en één Nederlandse partner.

Daarnaast is publieke toegankelijkheid van het project een vereiste. 

Indientermijnen

Er zijn meerdere indientermijnen in 2024, dus zorg ervoor dat je jouw aanvraag op tijd indient om gebruik te kunnen maken van deze geweldige kans om jouw culturele project te realiseren.

Mis deze kans niet

Dit is een fantastische gelegenheid om de culturele samenwerking tussen Nederland en België te versterken en om unieke, grensoverschrijdende projecten te realiseren. Of je nu actief bent in de podiumkunsten, beeldende kunst, de creatieve industrie of cultureel erfgoed, deze regeling biedt de financiële steun die je nodig hebt om jouw projecten naar een hoger niveau te tillen.

Meer informatie of deze subsidie aanvragen