Sport recreatie en evenementen

Budweiser sponsort BMW WilliamsF1 Team

King of Beers versterkt wereldwijde leiderschapspositie in sportmarketing d.m.v. eerste Formule Een-deal. Budweiser, het meest verkochte bier ter wereld, en het BMW WilliamsF1 Team, een wereldwijd leider in Formule Een, kondigden vandaag aan dat de King of Beers officieel sponsor wordt van het BMW WilliamsF1 Team. Deze overeenkomst, die goed is voor meerdere jaren, is het eerste sponsorship van Budweiser in Formule Een en vult de overige sponsorships van het merk in de internationale sportwereld aan.

Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher

In het kader van de overeenkomst worden de raceauto's van twee van de meest opwindende rijders in de sport - Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher - voorzien van het Budweiser-logo, evenals de uniformen van de rijders en het hele team. Tevens krijgt het merk het recht om afbeeldingen van de rijders, het teamlogo en de auto??s van het team te gebruiken in reclame en verkooppromoties.

De aankondiging van dit sponsorship komt vlak na twee opeenvolgende finishes op resp. eerste en tweede plaats voor Schumacher en Montoya tijdens de Europese Grand Prix op 29 juni en de Franse Grand Prix op 6 juli. Budweisers sponsorship van het BMW WilliamsF1 Team debuteert tijdens de Britse Grand Prix in het Verenigd Koninkrijk op 20 juli.

Geschiedenis als sponsor

"Ons sponsorship van het BMW WilliamsF1 Team zal Budweiser in staat stellen een wereldwijd publiek van racefans te bereiken door optimaal gebruik te maken van de hulpbronnen en de marketing-expertise van twee leiders in de branche," aldus Tony Ponturo, Vice President van Global Media and Sports Marketing bij Anheuser-Busch, Inc. "WilliamsF1 is reeds meer dan twintig jaar synoniem met topprestaties in Formule Een, en wij zien er naar uit hier tijdens de Britse Grand Prix dit weekend nog een overwinning aan toe te voegen."

Na de aankondiging van dit belangrijke nieuwe partnership zei Frank Williams, Team Principal van het BMW WilliamsF1 Team: "Budweiser is één van de meest bewonderde en herkenbare merken ter wereld, en heeft uiteraard een indrukwekkende geschiedenis als sponsor van de motorsport. Namens het hele team wil ik hierbij zeggen dat wij het als een geweldig voorrecht zien met een dergelijk prestigieus en belangrijk merk in zee te gaan."

Budweiser

Budweiser sponsort diverse motorsportteams en tijdens de afgelopen 14 jaar hebben Bud Racing teams 36 nationale- en wereldkampioenschappen gewonnen. Budweiser was "associate sponsor" toen Montoya (als eerste nieuwe rijder sinds 1966) in 2000 de Indianapolis 500 won. Bovendien heeft het merk de status van "officieel bier" van de National Association of Stock Car Auto Racing (NASCAR) en de National Hot Rod Association (NHRA), en sponsort het Dale Earnhardt Jr. bij NASCAR, het Miss Budweiser hydroplaneteam, en Kenny Bernstein bij de NHRA. Budweiser wordt gebrouwd door Anheuser-Busch, Inc. (NYSE-symbool: BUD), en is verkrijgbaar in meer dan 80 landen de hele wereld rond.

Budweiser is het "officiële bier" van The F.A. Premier League, Manchester United en Chelsea FC; het is tevens "Official Partner" van Manchester City en is bovendien sinds 1986 het "officiële bier" van de FIFA World Cup(TM). Naast haar sponsorships in de motorsport in de VS, is Budweiser ook het "officiële bier" van Major League Soccer en alle 12 teams die hiervan deel uitmaken, de National Basketball Association (NBA), Major League Baseball, en 27 van de 32 teams in de National Football League (NFL).

Ralf Schumacher

Ralf Schumacher werd in Duitsland geboren. Hij reed in 1997 voor het eerst in Formule Een, sloot zich in 1999 bij WilliamsF1 aan en won in 2001 in Imola zijn eigen eerste race (en die van het team). Hij won dat seizoen nog tweemaal, in Montréal en Hockenheim, en eindigde tijdens het wereldkampioenschap op de vierde plaats. Schumacher won in 2002 in Maleisië en geniet tot nog toe een fantastisch seizoen met overwinningen in Duitsland en Frankrijk. Momenteel staat hij voor dit seizoen qua punten op de derde plaats in Formule Een.

Montoya

Montoya werd in Colombia geboren. In 1999 was hij CART-kampioen en in 2001 maakte hij zijn Formule Een-debuut voor het BMW WilliamsF1 Team. Montoya, een voormalig testrijder voor Williams, maakte in 2001 tijdens zijn eerste seizoen een hele indruk door één overwinning te behalen, driemaal de pole-position te winnen en in meerdere races in de voorste gelederen te eindigen.

In 2002 won hij zeven maal de pole-position en reed hij in Monza de snelste kwalificatieronde in de geschiedenis van Formule Een. In 2002 behaalde hij in totaal de derde plaats, en hij geniet momenteel een sterk seizoen met een overwinning tijdens de prestigieuze Monaco GP en twee tweede plaatsen.

WilliamsF1

WilliamsF1 is één van de meest succesvolle Formule Een-teams ter wereld. Het bedrijf werd in 1977 opgericht door Frank Williams en Patrick Head, en heeft 16 FIA Formule Een wereldkampioenschappen behaald en 112 Grand Prix gewonnen. Het bedrijf heeft nu ongeveer 500 werknemers op een 40 ha grote technologiecampus buiten Oxford in het V.K. 

Meer informatie

Dossier sponsoring
Sponsors