Kunst, cultuur en media

Cool: internationale subsidie voor storytelling, documentaires en campagnes over klimaatverandering en biodiversiteit

Je bent een creatief, maker, producent, verhalenverteller of campaigner, en hebt wel een verhaal te vertellen over een klimaatvriendelijke toekomst en biodiversiteit? Lucky you! Je kunt nu namelijk een superinteressante internationale subsidie aanvragen voor creatieve non-fictie projecten, waaronder korte of lange afleveringen van documentaires, podcasts en AR/VR met als thema het betrekken van het publiek bij het klimaatgesprek. Dus wanneer jij een waanzinnig idee hebt voor een creatief project, en een verhaal weet te vertellen over het klimaat of biodiversiteit, ligt hier je kans. Het gaat de deze internationale subsidieverstrekker vooral om "storytelling" en het publiek weten te betrekken bij onderwerpen als klimaat en biodiversiteit. Mocht je subsidieaanvraag gehonoreerd worden dan kun je direct aan de bak, want de verstrekker verwacht dat je project in 2022 gerealiseerd wordt. De subsidies in deze ronde van het fonds variëren tussen $20.000 en $100.000 en kunnen online worden aangevraagd.

Subsidie voor aansprekende verhalen en impactcampagnes over een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst

Lucky you, want je kunt nu subsidie aanvragen voor aansprekende verhalen en impactcampagnes over een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst.

De subsidieregeling staat open voor alle soorten media, met prioriteit voor zowel productie in een laat stadium als steun voor impactcampagnes. 

In deze ronde is de verstrekker vooral op zoek naar creatieve non-fictie projecten die met steun van het fonds de productie in 2022 kunnen afronden. Het kan gaan om non-fictie in lange vorm, korte of episodische docs, maar ook podcasts en AR/VR.

Het fonds zal ook voorstellen in overweging nemen van voltooide creatieve non-fictie- en fictieprojecten die in 2022 een impactcampagne willen uitproberen - om een publiek te betrekken dat normaal gesproken niet betrokken is bij het klimaatgesprek.

Voor creatieven uit de hele wereld, voor de hele wereld

Wat we persoonlijk interessant vinden is dat de subsidie beschikbaar is voor creatieven uit de hele wereld, voor verhalen over een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst voor de hele wereld. Hierbij kan jouw wereld zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Je verhaal kan regionaal zijn, landelijk of internationaal.

Voor wie

De subsidie is interessant voor bevlogen producenten, makers, regisseurs of impact producers, die een verhaal te vertellen hebben over een klimaatvriendelijke toekomst en biodiversiteit.

Tot maximaal $ 100.000 subsidie

De subsidies in deze ronde van het fonds variëren tussen $20.000 en $100.000.

Meer informatie 

Meer informatie of direct online deze subsidie aanvragen