Kunst, cultuur en media

Cultuur en creativiteit als motor voor klimaatbewustzijn

Klimaat en kunst

Een recent geïntroduceerde subsidieregeling biedt financiële ondersteuning aan projecten die, met behulp van social design en co-creatie, een positieve impact maken op lokale klimaatacties. De subsidie kan worden aangevraagd door zelfstandige professionals in kunst, cultuur of design en door culturele instellingen.

Samenwerken voor het klimaat

Wat deze subsidie uniek maakt, is de focus op samenwerking. Kunstenaars, designers en culturele instellingen bundelen hun krachten met lokale gemeenschappen. Samen zetten zij projecten op die niet alleen het bewustzijn rondom klimaatverandering vergroten, maar ook daadwerkelijk bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Dit initiatief toont aan hoe cultuur kan fungeren als een krachtige katalysator voor verandering, geïnspireerd door succesvolle internationale voorbeelden.

Voor wie en wat?

Deze subsidie staat open voor zelfstandige professionals in de kunst, cultuur of design met een KVK-inschrijving, en culturele instellingen zonder commercieel winstoogmerk.

De projecten moeten plaatsvinden op wijkniveau en de nadruk leggen op co-creatie tussen de creatieve geesten en deelnemers uit de gemeenschap.

Een belangrijke voorwaarde is dat de projecten geïnspireerd zijn door internationale projecten, wat de deur opent naar een schat aan creatieve en innovatieve ideeën.

Subsidie en indientermijn

Met een jaarbudget van € 300.000 en bedragen variërend van € 0 tot € 25.000 per project, biedt deze regeling een prachtige kans voor initiatieven die echt verschil willen maken.

De indientermijn loopt van 8 april 2024 tot 6 mei 2024.

Een tip: begin op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Jouw kans om bij te dragen

Dit is jouw moment om bij te dragen aan een duurzamere toekomst, met de kracht van cultuur als je bondgenoot.

Of je nu een kunstenaar, designer of deel uitmaakt van een culturele instelling bent, deze subsidie biedt de middelen en het platform om jouw visie voor een groenere wijk tot leven te brengen.

Laat je inspireren door projecten van over de hele wereld en zet die eerste stap naar een klimaatbewuste gemeenschap.

Meer informatie of deze subsidie online aanvragen