Kunst, cultuur en media

Disruptie als inspiratie: unieke kans voor visuele kunstenaars

Disruption

Een fantastische gelegenheid voor jou als visuele kunstenaars om je carrière te verrijken en bij te dragen aan belangrijke maatschappelijke discussies. Een nieuw geopende Europese subsidie biedt je namelijk niet alleen een betaalde residentie in twee Europese culturele hubs en dagvergoedingen en reiskosten, maar ook de mogelijkheid dat jouw werk onderdeel wordt van een prestigieuze kunstcollectie. Duik in het thema disruptie en laat zien hoe jouw kunst de hedendaagse maatschappelijke dynamiek kan weerspiegelen. Je kunt je tot 31 maart a.s. aanmelden.

Grijp de kans om via kunst na te denken over menselijk gedrag en de gevolgen daarvan​​

Het programma biedt je als visuele kunstenaars uit een EU-lidstaat een unieke kans om je creatieve visie op disruptie en de menselijke invloed op de samenleving te verkennen​​.

Het richt zich op het Anthropoceen en breidt de focus uit van milieu naar urgente sociale kwesties in de EU, zoals de afname van solidariteit en respect, generatieconflicten en de betekenis van intra- en internationale relaties. 

Drie maanden residentie in twee vooraanstaande Europese culturele centra en een financiële vergoeding

Het programma omvat een drie maanden durende residentie in twee vooraanstaande Europese culturele centra: twee maanden in de Cité internationale des arts in Parijs en één maand in neimënster in Luxemburg. Tijdens deze periode wordt je begeleid door de gerenommeerde Franco-Italiaanse kunstenaar Tatiana Trouvé en kunstcriticus Christophe Kihm​​.

Daarnaast ontvang je reiskosten, een dagvergoeding van €80, peen roductiebijdrage van €500 en een succesfee van €1.000.
Daarnaast maak je kans dat je kunstwerk wordt aangekocht.

Waaraan kom je in aanmerking

Om in aanmerking te komen als kunstenaar moet je geboren zijn na 1 januari 1989, EU-burger zijn en vloeiend Engels spreken​​. 

De selectie wordt gedaan door een jury op basis van artistieke kwaliteit, motivatie en de relevantie van je praktijk in de context van de subsidieverstrekker.

Aanmelden 

Dit is een fantastische gelegenheid voor jou als visuele kunstenaars om je carrière te verrijken en bij te dragen aan belangrijke maatschappelijke discussies.

Ben jij klaar om jouw artistieke visie te delen met Europa?

Enige haast is wel geboden want de aanmeldingsdeadline is 31 maart 2024​​.

Je kunt hier meer informatie vinden over de subsidie, of deze direct online aanvragen.

Gerelateerde fondsen en subsidies