Kunst, cultuur en media

Drie jaar subsidie mogelijk voor evenementen sport en cultuur

Gevestigde cultuur- en sportevenementen met een (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau hebben de mogelijkheid om drie jaar subsidie aan te vragen. Voorwaarde is o.a. dat je evenement als beeldbepalend wordt gezien, of binnen drie jaar kan uitgroeiend tot een beeldbepalend evenement.

Gevestigde cultuur- en sportevenementen

Deze subsidie is interessant voor je wanneer je evenement een gevestigd cultuur- of sportevenement is, met een (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. 

Overigens hoef je niet direct in paniek te raken als je evenement nog niet beeldbepalend is. Ook de gevestigde evenementen met aantoonbare potentie om binnen drie jaar door te groeien tot een beeldbepalend evenement kunnen dus aangemeld worden. 

Voor nieuwe subsidies kun je deze subsidie overigens niet aanvragen. Het moet echt gaan om bestaande evenementen.

Later ook subsidiemogelijkheden voor kleinere evenementen

Kleinere evenementen met regionale potentie komen op een later moment ook in aanmerking voor subsidie. Voor het eind van dit jaar wordt bekend gemaakt aan welke eisen deze aanvraag moet voldoen en wanneer en op welke wijze organisatoren kleinere evenementen kunnen aanmelden. De uitgangspunten zijn: vernieuwend, gedragen door de lokale samenleving en ze moeten aansluiten bij het profiel van de streek.

Voorwaarden

Je moet uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. We hebben de hoofdpunten voor je op een rijtje gezet.

  • Gevestigd cultuur- of sportevenement
  • (Inter)nationale en/of provinciale uitstraling
  • Groot bereik
  • Kwaliteit

Snel zijn met aanvragen subsidie

Wanneer je deze subsidie wilt aanvragen is enige spoed geboden. Je kunt de subsidie aanvragen tot 23 september a.s.

Meer informatie

Ga naar de subsidieverstrekker