Innovatie en technologie

Duitse innovatievouchers ook in Nederland te besteden

Het kopen van kennis in Duitsland met Nederlandse innovatievouchers was al mogelijk. Nu kan het ook andersom. Sinds 1 december is het ook voor MKB-bedrijven in NoordRijn-Westfalen mogelijk om bij Duitse of buitenlandse kennisinstellingen kennis in te kopen door middel van innovatievouchers. Het Ministerium für Innovation, Wissenschaft, Forschung und Technologie van NoordRijn-Westfalen geeft voor de eerste keer Innovatievouchers aan MKB bedrijven.

Kennis

De kennis die ingekocht kan worden met een voucher kan bestaan uit advies, technische of wetenschappelijke ondersteuning voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen. Prof. Andreas Pinkwart, minister voor Innovatie van NRW gaf aan; 'dat hiermee de mogelijkheid ontstaat om met onderzoekspartners uit heel Europa aan productontwikkeling te werken.'

Subsidiebudget

In totaal is er 14.4 miljoen euro beschikbaar om waardebonnen van maximaal 6000 euro te verstrekken. De ondernemer moet de waardebon met een eigen investering verdubbelen. In totaal zijn er al 67 Nederlandse innovatievouchers in Duitsland besteed. Van die 67 vouchers is 25 procent bij verschillende kennisinstellingen in NRW terecht gekomen.