Innovatie en technologie

Een geweldige kans voor non-profit initiatieven gericht op sociale verandering en inclusie!

Inclusie sociale verandering non profit fondsenwerving

Een geweldige kans als je organisatie of project gericht is op sociale verandering en sociale inclusie. Een fonds dat internationaal actief heeft namelijk een regeling geopend waarmee je € 5.000 subsidie kunt ontvangen voor projecten gericht zijn op deze activiteiten. Het fonds streeft naar een rechtvaardige, inclusieve en billijke wereld, en is op zoek naar gedurfde en inspirerende organisaties die dicht bij de uitdagingen en gemeenschappen staan die ze willen aanpakken. De aanvraagprocedure begint redelijk laagdrempelig met een vooraanvraag. In dit artikel vertellen we je meer over dit fonds. Bovendien geven we je een aantal tips om je subsidieaanvraag te verbeteren.

Flexibele subsidies om een nieuwe filantropische benadering te gebruiken voor sociale verandering

In 2021 werd het fonds gelanceerd om flexibele subsidies ter waarde van € 5.000 te bieden aan creatieve en culturele organisaties die hun essentiële functies en programma's in stand willen houden. Vandaag de dag vertegenwoordigt het fonds een coalitie van partners die geloven in de transformerende kracht van creativiteit en de noodzaak om een nieuwe filantropische benadering te gebruiken voor sociale verandering.

Het fonds verstrekt subsidie aan organisaties die aantonen hoe ze creativiteit integreren in hun missie en programma's. Organisaties die zich richten op jongeren (17-27 jaar) krijgen voorrang. Aanvragen van organisaties die zich richten op inclusiviteit, het ondersteunen van minderheidsgroepen en achtergestelde gemeenschappen worden sterk in overweging genomen.

Het fonds streeft naar een vertegenwoordiging van verschillende gebieden en sectoren om de breedte en verscheidenheid van organisaties die de mentaliteit van creativiteit voor sociale verandering demonstreren te laten zien.

Tips om je aanvraag te verbeteren

Sociale verandering is een relevant issue en het is belangrijk om je subsidieaanvraag zo sterk mogelijk te maken. Daarom geven we je graag enkele tips om je aanvraag te verbeteren:

  1. Wees duidelijk en specifiek over de doelen en verwachte resultaten van je project.
  2. Leg uit hoe je initiatief aansluit bij de behoeften en prioriteiten van de gemeenschap die je wilt ondersteunen.
  3. Beschrijf hoe je creativiteit integreert in je aanpak om sociale verandering te stimuleren.
  4. Geef aan hoe je initiatief duurzaam en schaalbaar is op lange termijn.

Geweldige kans voor non-profit initiatieven die gericht zijn op sociale verandering en sociale inclusie

Dit is een geweldige kans voor non-profit initiatieven die gericht zijn op sociale verandering en sociale inclusie om de wereld beter en inclusiever te maken.

Mis deze kans niet om subsidie en ondersteuning te krijgen voor je innovatieve en creatieve projecten die een positieve impact hebben op gemeenschappen over de hele wereld.

Meer informatie en vooraanvraag indienen

Dien nu je vooraanvraag in en maak deel uit van deze wereldwijde beweging voor creativiteit, sociale verandering en inclusie!