Maatschappij en samenleving

Een unieke kans voor burgergroepen gericht op maatschappelijke veranderingen

Prostest - burgerbeweging - Manifestatie - 1

Bij Fondswervingonline zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden die bijdragen aan het grotere goed. Dit fonds sluit naadloos aan bij onze missie om maatschappelijke organisaties en projecten te ondersteunen. We moedigen alle burgergroepen aan om deze kans te grijpen en een aanvraag in te dienen. In een tijd waarin burgerbewegingen zoals Extinction Rebellion en Black Lives Matter de krantenkoppen halen, is er een unieke kans voor groepen burgers die zich inzetten voor maatschappelijke verandering. Wat dit fonds onderscheidt, is de focus op kernfinanciering. Dit betekent dat groepen zelf kunnen bepalen waar ze het geld aan willen besteden. Of het nu gaat om vergoedingen voor vrijwilligers, juridische kosten, of zelfs het huren van een locatie, het fonds biedt de flexibiliteit die vaak ontbreekt bij traditionele subsidies.

De oproep

Het fonds is op zoek naar groepen burgers die zich met collectieve actie inzetten voor maatschappelijke verandering. De focus ligt op groepen die al enige ervaring hebben op dit gebied. Aanvragen kunnen ingediend worden tot uiterlijk 19 november 2023. Meer informatie over de oproep.

Waarom dit fonds uniek is

Wat dit fonds onderscheidt, is de focus op kernfinanciering. Dit betekent dat groepen zelf kunnen bepalen waar ze het geld aan willen besteden.

Of het nu gaat om vergoedingen voor vrijwilligers, juridische kosten, of zelfs het huren van een locatie, het fonds biedt de flexibiliteit die vaak ontbreekt bij traditionele subsidies.

De trend van burgerbewegingen

We leven in een tijd waarin steeds meer mensen zich zorgen maken over de samenleving. Of het nu gaat om klimaatverandering, sociale ongelijkheid, of politieke corruptie, burgers willen niet langer aan de zijlijn staan.

Dit fonds speelt in op deze trend door financiële steun te bieden aan groepen die actief zijn op ondervertegenwoordigde thema's en in regio's waar weinig aandacht voor is.

Selectiecriteria en aanvraagprocedure

Het fonds heeft duidelijke selectiecriteria, waaronder democratische organisatie, inclusiviteit, en potentie voor impact. De aanvraagprocedure is transparant en wordt beoordeeld door een Raad van Burgerbewegingen.

Lees hier meer over de selectiecriteria en aanvraagprocedure

Fondswervingonline en de "Greater Good"

Bij Fondswervingonline zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden die bijdragen aan het grotere goed. Dit fonds sluit naadloos aan bij onze missie om maatschappelijke organisaties en projecten te ondersteunen. We moedigen alle burgergroepen aan om deze kans te grijpen en een aanvraag in te dienen.