Kunst, cultuur en media

Eerste verdeelronde subsidies kunst en cultuur

De stadsdeelraad Zeeburg (Amsterdam) reserveert jaarlijks een subsidiebudget voor de waarderingssubsidies kunst en cultuur en streeft naar een kwalitatief en innovatief hoogstaand aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Hieronder vallen verschillende kunstdisciplines zoals podiumkunsten, beeldende en audiovisuele kunst en volkscultuur. (Buurt)organisaties en individuen die activiteiten op dit terrein willen uitvoeren kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal euro 1.135 per uitvoering.

Verdeelrondes voor subsidieaanvragen

Tweemaal per jaar is er een aanvraagmogelijkheid voor de waarderingssubsidie kunst en cultuur. De eerste ronde wordt gehouden in maart en april. De sluitingstermijn voor een aanvraag is op 31 maart.

Criteria aanvragen subsidie

De aanvragen worden getoetst aan de hand van de volgende criteria:

  • De uitingen moeten een openbaar karakter hebben en moeten toegankelijk (kunnen) zijn voor de bewoners van Zeeburg. (Buurt)feesten of besloten verenigingsactiviteiten komen voor deze subsidie niet in aanmerking.
  • De uitingen moeten een directe relatie hebben met Zeeburg en/of plaatsvinden in het stadsdeel.
  • De aanvragen worden getoetst op haalbaarheid.

Subsidieplafond

Gezien het subsidieplafond is het mogelijk dat niet alle aanvragen die voldoen aan bovenstaande criteria gehonoreerd kunnen worden. In dat geval wordt er gekozen voor een evenwichtige spreiding op de volgende punten: uitvoerende organisaties, locatie en bereik van leeftijdsgroepen. Tevens worden de aanvragen beoordeeld op de criteria culturele diversiteit, eigen creativiteit en innovativiteit. Tot slot genieten vrijwilligersorganisaties de voorkeur boven professionele organisaties (organisaties die betaalde werknemers in dienst hebben).

Indienen aanvraag subsidie

Onvolledige aanvragen worden niet in behandeling genomen. De aanvraag moet in ieder geval het volgende bevatten:

  • Het exacte bedrag waarvoor subsidie aangevraagd wordt
  • Een gemotiveerd projectplan, c.q duidelijke beschrijving van de activiteit
  • Een financiële begroting met toelichting
  • Een bank- en/of girorekeningnummer, waarop subsidie eventueel gestort moet worden (inclusief een kopie van bankpas of giroafschrift)
  • Adresgegevens