Natuur, milieu en energie

Energiekosten omlaag en duurzaamheid omhoog met deze subsidie voor o.a. buurt- en dorpscentra

Buurtcentra ontmoetingsplekken duurzaamheidssubsidie

Goed nieuws voor buurt- en dorpscentra die snakken naar energiebesparing en duurzaamheid! Er is een hartverwarmende subsidieregeling op komst die jullie kan helpen om de energierekening te verlagen en een duurzamere toekomst tegemoet te gaan. Benieuwd? Lees dan verder en ontdek hoe je in aanmerking komt voor deze geweldige kans!

Hartverwarmend initiatief

Een groep geweldige organisaties heeft de handen ineengeslagen om gemeenschaps- en buurtvoorzieningen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun panden. Ze bieden technisch advies, coaching en uitwisseling van kennis en ervaring én een financiële ondersteuning om die energierekening flink te verlagen. Hoe fijn is dat?

Wie komt er in aanmerking?

Als je een dorps- of buurthuis, huis- of buurtkamer, of bewonersbedrijf beheert, dan is dit jouw kans! Deze subsidieregeling richt zich op ontmoetingsplekken in buurten en dorpen waar de energiearmoede het grootst is.

Wat krijg je en wat moet je doen?

Deze regeling ondersteunt maar liefst 50 ontmoetingsplekken met een bijdrage van € 25.000,- per locatie!

Dat geld kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het plaatsen van HR++-glas of het installeren van een warmtepomp.

Maar wacht, er is meer! Naast de financiële ondersteuning krijg je ook advies en kennis om de juiste verduurzamingsmaatregelen te treffen. En natuurlijk kun je ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers, want delen is vermenigvuldigen!

Hoe meld je je aan?

Het avontuur begint met een digitale informatiebijeenkomst. Daarna kun je je inschrijven voor het programma.

De inschrijving loopt tot uiterlijk zondag 16 mei. Grijp deze kans en zorg ervoor dat je je inschrijft binnen de deadline.

Meer informatie

Meer informatie over dit fonds, of je direct online aanmelden.