€ 20.000 voor hergebruik open data

Voor het beste initiatief waarbij open data van de Nederlandse overheid gebruikt wordt voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde is € 20.000,- beschikbaar. Deelname staat open voor maatschappelijke organisaties, overheden, start-ups en bedrijven.

Hergebruik open data

De prijs biedt een podium voor de inspanningen van overheidsorganisaties en hergebruikers van open data en beloont bijzondere prestaties met een prijs.

De wedstrijd is voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van de Nederlandse overheid gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie. Het gaat hierbij zowel om bestaande toepassingen als om nieuwe ideeën (minimaal een werkend prototype).

Wie kan meedoen

Publieke en private organisaties zijn welkom om mee te doen. Zowel bedrijven en startups als overheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties maken kans op de award.

De prijs

De hoofdprijs van € 20.000,- is bestemd voor de verdere investering en ontwikkeling van de toepassing, waarbij (her)gebruik van open data voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde voorop staat.

Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om jouw toepassing in de schijnwerpers te zetten.

Aanmelden

Je kunt je project aanmelden tot 15 september 2017.

Meer informatie

Ga naar de prijs.