Onderwijs

Europees Platform: Nieuw subsidieprogramma Bios; aanvraag indienen voor 1 mei

De afkorting Bios staat dáár voor waar het programma sterk in is: Bevordering Internationale Oriëntatie en Samenwerking.

Toepassing

Dit koepelprogramma komt in de plaats van de programma's Plato, Pluvo, Piton en Buurlanden. Gestopt: Plato, Pluvo, Piton en Buurlanden Per 1 januari zijn de programma's Pluvo, Piton en Buurlanden gestopt, en 1 augustus stopt ook Plato definitief. Tot 1 augustus geldt voor Plato een overgangsregeling.

Bios

Zodra Plato definitief stopt, begint Bios. Dit programma biedt, vooral voor startende scholen, een breed scala aan mogelijkheden. De landenkeuze, de duur van de activiteit en tot op zekere hoogte de aard van de activiteit zijn vrij. Het eigen initiatief van de school staat centraal, mits er sprake is van onderwijskundige samenwerking met een buitenlandse partner. Als een school al drie jaar of langer subsidie ontvangt, kan er binnen Bios alleen een aanvraag gedaan worden voor leerlingenuitwisseling of nascholingvan docenten.

Aanvragen van subsidie

Hoewel nog niet alle voorwaarden bekend zijn, is het verstandig een aanvraag in te dienen voor 1 mei 2008. Bij later ingediende aanvragen gaat de datum van binnenkomst een belangrijke rol spelen als selectiecriterium. Aanvragen die voor 1 mei zijn ingediend, ontvangen uitsluitsel voor het begin van de zomervakantie.

De subsidieovereenkomst kan pas na 1 augustus worden toegestuurd, de officiële startdatum van dit nieuwe programma.