Innovatie en technologie

Europese onderzoeksprojecten preventieve gezondheidszorg komen in aanmerking voor cofinanciering uit Programma Preventie

Voor goedgekeurde projecten op het gebied van preventieve gezondheidszorg binnen het Zevende Kaderprogramma thema Health bestaat voor de Nederlandse partner in het project de mogelijkheid cofinanciering aan te vragen bij ZonMw. Dat kan tot een bedrag van maximaal 200.000 euro.

Beoordeling

Bij het aanvragen van deze cofinanciering wordt het project ten eerste beoordeeld op relevantie: het moet passen binnen de doelstellingen, kaders en prioriteiten van het Programma Preventie (Health Programme van DG SANCO). De kwaliteit van het voorstel wordt in principe geverifieerd aan de hand van de (voorlopige) EU-honorering en het daarbij behorende evaluatierapport.

Looptijd

De looptijd van het project mag maximaal 48 maanden bedragen en het project moet binnen zes maanden na het verkrijgen van de cofinanciering starten.

Subsidiebudget

Het beschikbare budget voor deze regeling is 1 miljoen euro. Aanvragen kunnen doorlopend bij het Programma Preventie van ZonMw ingediend worden zolang er budget beschikbaar is.

Aanvragen subsidie

Uiterlijk op 31 december 2009 sluit de regeling.